Θεραπευτική Διαδικασία

Το SOS Approach to Feeding είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται στο παιχνίδι. Διδάσκει στα παιδιά πως να προχωρήσουν, το καθένα με τον ρυθμό του, στα τριάντα δύο διαφορετικά βήματα που εμπλέκονται στη σίτιση.  Το πρόγραμμα καλλιεργεί στα  παιδιά τις δεξιότητες που χρειάζονται για να τρώνε μια ποικιλία τύπων και υφών τροφίμων χρησιμοποιώντας τη φυσική, κοινωνική ενίσχυση του παιχνιδιού με τις τροφές και την παράλληλη αλληλεπίδραση με τους ενήλικες.

Για τα βρέφη και τα νήπια, η προσέγγιση SOS χρησιμοποιεί επίσης αναπτυξιακές στρατηγικές και κοινωνική δέσμευση με τους γονείς για να βοηθήσει το μωρό να τρώει και να μεγαλώνει καλύτερα. Παράλληλα οι στρατηγικές από το Get Permission Approach υποστηρίζουν με αγάπη τα παιδιά και τις οικογένειές τους και βοηθούν στην δημιουργία θετικών αλλαγών  κατά την ώρα των γευμάτων.

Θεραπεία Σίτισης Βρεφών

Η σίτιση είναι μια αναπτυξιακή δεξιότητα που αναπτύσσεται μεταξύ της γέννησης και της ηλικίας των τριών ετών, γι’ αυτό και η έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων σίτισης είναι τόσο σημαντική.

Θεραπεία Παιδικής Σίτισης

Οι γονείς και το παιδί  εντάσσονται σε θεραπευτικά γεύματα  με σκοπό την καλλιέργεια σιτιστικών δεξιοτήτων για το παιδί. Παράλληλα οι γονείς μαθαίνουν πώς να υποστηρίζουν καλύτερα το παιδί στην επίτευξη των διατροφικών του στόχων.

Θεραπεία Σίτισης Εφήβων 

Η σίτιση και μετά την πρώιμη νηπιακή ηλικία  συνεχίζει να επηρεάζεται από τις δεξιότητες μας καθώς και τη μάθησή μας σχετικά με τις τροφές. Η θεραπεία σίτισης μπορεί να βοηθήσει τους έφηβους να προχωρήσουν στα σιτιστικά τους βήματα.

Skip to content